Kamperen in de zuiverste vorm

Echt kamperen met tent,

caravan of camper

Echt Kamperen

met tent, caravan of camper

Dichter bij de natuur

Voor camper- , caravan- of tentkampeerders biedt de Waps ruime plekken met veel privacy. Wij houden rekening met uw wensen: een zon- of schaduwrijke stek, dicht bij de speeltuin of juist rustig aan de rand van het bos.

Op de Waps is altijd een mooie plek voor u te vinden.

Daarnaast staat De Waps bekend om ‘authentiek kamperen’, hetgeen betekent dat er geen bingoavonden worden georganiseerd, geen stacaravans de sfeer bepalen en u geen opgestapelde bierkratten zult tegenkomen.


De Waps is niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot ‘charme camping’. Voor de traditionele tentkampeerder is op De Waps een aantal speciale plekken op terpen beschikbaar. Met een prachtig uitzicht over de Fonteinwei.

Rustieke omgeving

De natuur dichtbij

Camping de Waps ligt in een prachtige, rustieke omgeving aan de rand van het Fonteinbos. U kunt zomaar een eekhoorn, specht of een uil tegenkomen.

In de vroege morgen zijn geregeld reeën te zien op de akkertjes achter de camping. Even verderop vindt u de gaasten en kliffen die zijn ingebed in een glooiend landschap tussen bossen, akkers en weiden. U ziet hier talloze (roof)vogels aan de horizon, terwijl de zon metallic roze kleurt in de spiegeling van het IJsselmeer.

Direct grenzend aan de camping vindt u de sfeervolle bosvijver in de ‘achtertuin’ van de Waps en na 5 minuten lopen komt u bij libellenreservaat De Wyldemerk. In dit vrij toegankelijke natuurgebied van Staatsbosbeheer is een schat aan flora en fauna te zien en te ontdekken.

Naast libellen en waterjuffers, grazen er geitjes en koeien en treft u in De Wyldemerk zeldzame planten en bloemen. Een aanrader.

Beleven en ontdekken

Op en rond Camping de Waps valt er voor kinderen van alles te beleven en te ontdekken. Zo kunnen de allerkleinsten het Kabouterpad – achter de camping – lopen met een echte kaboutermuts. Of uilenballen zoeken bij de vijver.

De Waps Kids & Animatieteam

Download het Animatieprogramma 2024 (3 MB)

In de omgeving op fietsafstand liggen de zandstrandjes van het IJsselmeer waarvoor jong en oud van alles is te beleven en te spelen.

Het animatieteam van Camping de Waps staat in het hoogseizoen dagelijks klaar voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar om samen allerlei leuke spellen te doen.

In de ochtend en vroege avond zijn uw kinderen van harte welkom om bijvoorbeeld te trefballen, verstoppertje te spelen, hutten bouwen, speurtochten of spookwandeling te maken of te knutselen. Bij slecht weer verkassen we naar binnen in de lounge naast de receptie.

Wandelen & Fietsen

Na een overnachting bij Camping de Waps, vlakbij het leuke Oudemirdum, stap je op de fiets. Dwars door het Fonteinbos fiets je allereerst naar de Wyldemerk. Lang geleden werd hier een jaarmarkt gehouden, vandaar de naam.

Door zandwinning is er een grote plas ontstaan, die is verbonden met De Luts (deel van de Elfstedenroute.) Oeverzwaluwen nestelen in de zandwal en een deel van de is aangemerkt als Libellenreservaat. Langs de dijk van het IJsselmeer fiets je naar het gezellige Oudemirdum waar je zeker even af moet stappen. Je komt er langs de Fontein, een kerk uit het jaar 1790.

Wandelroute:

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute:

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Klik hier voor een impressie van de camping: