Heerlijk kamperen in Gaasterland

De camping is gelegen in

omgeving Gaasterland

Heerlijk kamperen in Gaasterland

Wandelen, fietsen en overige (water)sporten


Direct vanaf de camping kunt u in beweging komen om te sporten, fietsen en te wandelen. De camping is gelegen in de omgeving Gaasterland.

De Waps ligt op talloze fietsknooppunten en ook voor wandelaars is De Waps een centraal gelegen vertrekpunt. Er is op sportgebied meer te beleven in de buurt van De Waps. Op twee kilometer afstand bevindt zich bijvoorbeeld golfclub Gaasterland.

En uiteraard leent Friesland zich uitstekend voor verschillende soorten watersport: ’t Mirnse Klif (5 minuten met de auto) is deels ingericht voor kitesurfers.


Het andere deel is voor gezinsrecreatie. U kunt in veel omringende plaatsen aan de Friese meren (Balk, Lemmer, Oudega, Elahuizen en Sloten) een boot huren, zwemmen of surfen. Nagenoeg allemaal op enkele minuten tot een kwartiertje rijden van De Waps.

IJsselmeer: strandjes en zwemmen

Steenworp van het IJsselmeer

Camping de Waps ligt op steenworp afstand van de IJsselmeer-stranden van De Hege Gerzen en ’t Mirsner klif.

Bij deze kindvriendelijke familiestrandjes zijn een aantal faciliteiten zoals: een snackbar, en terras, wc’s en speeltoestellen voor de kinderen.

De Hege Gerzen (Oudemirdum) is toegankelijk tegen kleine vergoeding (gratis parkeren). Onder kitesurfers is ’t Mirnser Klif populair. Er is een apart gedeelte afgezet voor deze sportbeoefenaars.

Het overige strand is bestemd voor families met (kleinere) kinderen. ’t Mirnser Klif (Mirns) is gratis toegankelijk (gratis parkeren) en is een gemoedelijk familiestrand met ondiep water, zandstrandjes en een grote ligweide.

Friese dorpen en cultuur

Rijke Cultuur van Friesland

Gaasterland heeft een rijke cultuur, die is terug te vinden in de historische dorpen in de omgeving van De Waps: Sloten, Hindeloopen, Stavoren en Workum.

Breng eens een bezoek aan het Jopie Huisman museum (Workum) waar u de werken van deze Friese kunstschilder en tekenaar kunt bewonderen.

Heeft u het Vrouwtje van Stavoren al eens over het IJsselmeer zien uitkijken terwijl de botters de haven in en uit varen?

Of waan u direct in de 16e eeuw bij een bezoek aan het historische stadje Sloten. Eén van de 11 steden uit de ‘Tocht der tochten’ met haar karakteristieke molen, prachtige gevels en oorspronkelijke plaveisel.

Sloten is de plek bij uitstek om rond te banjeren, te relaxen en te blijven hangen op een terrasje aan het water. De befaamde Rembrandt Molen van Sloten is bijna dagelijks geopend voor bezichtiging

Oudemirdum – Friesland

Vakantiegevoel is precies hetgeen onze ambacht is

Camping de Waps ligt op loopafstand van het pittoreske brinkdorp Oudemirdum.

Hier vindt u een bakker, slager, drogist, supermarktje, restaurants en een café, een electro-specialist / kampeerwinkel, het bezoekerscentrum Gaasterland (Mar en Klif) en een full service fietsen(verhuur) bedrijf. Ook is er een pinautomaat.

In Oudemirdum kunt u dus terecht voor de meeste ‘basics’. Dichtstbijzijnde grotere dorpen met uitgebreidere voorzieningen zijn: Balk (8 kilometer) en Lemmer (15 kilometer).

Daar vindt u meer detailhandel, grote supermarkten en winkelketens.

Klik hier voor een impressie: